Ο υγιεινός τρόπος ζωής έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά για τον καθένα από εμάς και προσδιορίζεται τελείως διαφορετικά. Σημασία έχει να συνδυάζετε άσκηση και διατροφή με έναν τρόπο που να σας κάνει να αισθάνεστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, διατηρώντας την ενέργεια και τη διάθεσή σας σε υψηλά επίπεδα. Μόνο έτσι θα παραμείνετε συνεπείς στους στόχους σας για μια καλή και ισορροπημένη ζωή σε βάθος χρόνου.

Ωστόσο, σε έναν ψηφιακό κόσμο, ο οποίος κατακλύζεται από υπερπληροφόρηση, πολλές φορές ακούμε επιτακτικά ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τα όριά μας στη ζωή και στις δραστηριότητές μας. Σε ένα βαθμό αυτό έχει υπόσταση, γιατί κάπως έτσι εξελισσόμαστε. Από την άλλη, το «ξεπερνώ τα όριά μου» δε σημαίνει και υποφέρω στις προπονήσεις ή δεν χαίρομαι καθόλου το φαγητό και κάποιες τροφές που μου ανεβάζουν τη διάθεση. Χρειάζεται σε όλα μετρό, ώστε να απολαμβάνουμε τη ζωή σε όλες τις διαστάσεις της.

Και επειδή για να απολαμβάνουμε τη ζωή μας στο έπακρο, βασική προϋπόθεση είναι να είμαστε υγιείς, ας μην ξεχνάμε την άσκηση. Το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να κινείται καθημερινά. Ωστόσο, όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες. Δεν μπορούμε 24/7 και 365 μέρες τον χρόνο να ασκηθούμε με την ίδια ένταση και τον ίδιο τρόπο. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν χρειάζεται ούτε να απογοητευόμαστε ούτε να τα παρατάμε. Υπάρχουν και οι πιο αργές στιγμές, που ακόμα και η άσκηση μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως. Γι’ αυτό υπάρχει το cozy cardio.

Τι είναι το «cozy cardio»;

Το «cozy cardio», ουσιαστικά, πρεσβεύει τη χαλαρή και άνετη άσκηση σε ένα περιβάλλον που έχουμε διαμορφώσει εμείς και είναι ζεστό και cozy. Σημασία έχει να ευχαριστεί όλες μας τις αισθήσεις και να αποπνέει χαρά. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να διαμορφώσει τελείως διαφορετικά ένα πρόγραμμα cozy cardio. Αν σας αρέσει να τρέχετε χαλαρά δίπλα στη θάλασσα, αυτό είναι ένα καθημερινό cozy cardio. Αν πάλι, αγαπάτε να κάνετε πεζοπορίες με φίλους ή να περπατάτε γρήγορα, ακούγοντας μουσική, είναι και αυτά υπέροχα cozy cardio.

Τον όρο cozy cardio εμπνεύστηκε η digital creator Hope Zuckerbrow, η οποία πειραματίζεται ιδιαίτερα με την ατμόσφαιρα και τον φωτισμό κατά την άσκηση, δημιουργώντας ένα πολύ χαλαρωτικό περιβάλλον για το σώμα και το νου. Η ίδια, πολλές φορές, ανάβει το αγαπημένο της κερί, απολαμβάνει τον καφέ της πριν την άσκηση ή παρακολουθεί μια ταινία, όσο περπατάει στον μικρό διάδρομο πίσω από τον καναπέ της. Τελικά, καταλήγει να έχει κάνει 40 λεπτά cardio με ευχαρίστηση.

Βάλτε φαντασία

Το cozy cardio συνδέεται απόλυτα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του ατόμου, τη διάθεση της στιγμής και όσα αισθάνεται στο σώμα και το νου του. Θέλετε να χορέψετε; Φτιάξτε ατμόσφαιρα και δημιουργήστε ένα μικρό αυτοσχέδιο πάρτι στο σαλόνι με τις αγαπημένες σας μουσικές. Βαριέστε το περιβάλλον του γυμναστηρίου αλλά επιθυμείτε να κάνετε βάρη; Περιποιηθείτε τον χώρο σας και αρπάξτε τους αλτήρες.

Όσο απολαμβάνετε την άσκηση, τόσο πιο πολύ θα ασκείστε και επομένως θα καταφέρετε να διατηρήσετε την υγεία σας σε καλά επίπεδα μακροπρόθεσμα. Επιλέξτε να αλλάζετε συχνά τα workout σας και, φυσικά, να μην περιορίζεστε στο γυμναστήριο. Ακόμα και αν δεν προλάβετε να πάτε μέχρι εκεί, ο χώρος σας μπορεί να μετατραπεί στο πιο ευχάριστο στούντιο γυμναστικής. Βάλτε στη ζωή σας το cozy cardio.