Πεντανόστιμα και εύκολα ψητά spring rolls
Δοκιμάστε την συνταγή αυτή και θα τη φτιάχνετε συνεχώς! Τέλεια για το τραπέζι της Κυριακής.

Υλικά
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα, τριμμένα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- ½ κ.γ. σκόνη κάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- 3 φύλλα κρούστας
- 2 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σοτάρουμε τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε τον κουρκουμά και το κάρι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το σοτάρισμα.
Βήμα 2ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ακουμπάμε στην επιφάνεια εργασίας μας τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο. Τα διπλώνουμε κατά μήκος στη μέση και ξανά στη μέση. Τα ανοίγουμε και τα κόβουμε στις τσακίσεις έτσι ώστε να έχουμε 12 μακρόστενες λωρίδες.
Βήμα 3ο
Βάζουμε 1 κουταλιά από τη γέμιση λαχανικών στη μία μικρή πλευρά της κάθε λωρίδας. Διπλώνουμε τις δύο άκρες τις λωρίδας ώστε να κλείσουμε τη γέμιση και να μη μας φύγει στο τύλιγμα. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Κλείνουμε το κάθε ρολό με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
Βήμα 4ο
Βάζουμε τα ρολά σε ένα ταψί που έχουμε ντύσει με ένα φύλλο λαδόκολλας. Αλείφουμε την επιφάνεια των ρολών με ελάχιστο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει.
Βήμα 5ο
Σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα ή με σάλτσα δαμάσκηνου.