Tip
Μια συνταγή για πολύ ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα. Το ψήσιμο θα δώσει την αίσθηση του καπνιστού, ο ντάκος υφή, το τζατζίκι οξύτητα, η σαλάτα δροσιά, τα μπαχαρικά ένταση και τα μυρωδικά άρωμα και φρεσκάδα.
Μία μερίδα μπιφτέκια με ντάκο και τζατζίκι είναι το ιδανικό πιάτο για μεσημεριανό γεύμα για όλη την οικογένεια.
Για τον ντάκο
Για το τζατζίκι
Για τη μικρή σαλάτα μυρωδικών
. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά. Ζυμώνουμε τον κιμά με τα αρωματικά (ελαφρύ ζύμωμα). Τα απλώνουμε σε ένα ταψί, πιέζουμε ελαφρά στη μέση να δημιουργηθεί μια μικρή λακκούβα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, να δέσει το μείγμα. Στη συνέχεια πλάθουμε έξι μπιφτέκια, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά και είναι έτοιμο για ψήσιμο (σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι, ή γκριλ, ή λαδωμένο ταψί, ή σχαροτήγανο).
Για τους ντάκους: Κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα (γαρίφαλο). Με το μαχαίρι αφαιρούμε το εσωτερικό, το περνάμε από σουρωτήρι πιέζοντας με την ανάποδη ενός κουταλιού και μαζεύουμε το υγρό σε μπολ. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε μια πιατέλα βάζουμε τους ντάκους και τους περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ. Σε άλλο μπολ κόβουμε σε κύβους τη σάρκα της ντομάτας και την πιπεριά Φλωρίνης, και τα ανακατεύουμε με τα κρεμμυδάκια και τις ελιές και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Για το τζατζίκι: Κόβουμε το αγγούρι σε μικρούς κύβους, με τη φλούδα. Λιώνουμε καλά τη μισή σκελίδα σκόρδο με τη λάμα του μαχαιριού ή με το ειδικό εργαλείο. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και την οξύτητα και διορθώνουμε αν χρειάζεται.
Για τη μικρή σαλάτα: Πλένουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σερβίρισμα: Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα τους μουλιασμένους ντάκους. Από πάνω μοιράζουμε τη σαλάτα της ντομάτας-πιπεριάς, τα μπιφτέκια, το τζατζίκι και τέλος τα ανάμεικτα μυρωδικά. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Μια συνταγή για πολύ ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα. Το ψήσιμο θα δώσει την αίσθηση του καπνιστού, ο ντάκος υφή, το τζατζίκι οξύτητα, η σαλάτα δροσιά, τα μπαχαρικά ένταση και τα μυρωδικά άρωμα και φρεσκάδα.