Πατατοσαλάτα με ντρέσινγκ βασιλικού
Ετοιμάστε μία πεντανόστιμη σαλάτα με πατάτες και βασιλικό για να απολαύσετε ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα.

Υλικά
- 1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα
- 250 γρ. πράσινα φασολάκια κατεψυγμένα
- 50 γρ. άγρια ρόκα πλυμένη και στεγνωμένη
- 200 γρ. χρωματιστά ντοματίνια
- 1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ
- 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 70 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βάζουμε πρώτα το σκόρδο και το κουκουνάρι σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι και τα λιώνουμε καλά. Προσθέτουμε τον βασιλικό και τον χυμό λεμονιού και πολτοποιούμε. Ρίχνουμε σιγά- σιγά το ελαιόλαδο ενώ συνεχίζουμε να πολτοποιούμε. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Το αποθηκεύουμε σε γυάλινο δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Βήμα 2ο
Πλένουμε καλά τις πατάτες. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με βραστό νερό. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15΄-20΄, μέχρι να μαλακώσουν Τις σουρώνουμε αμέσως και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Βήμα 3ο
Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα νερό να βράσει. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ρίχνουμε τα φασολάκια. Σιγοβράζουμε για περίπου 5΄, γιατί τα θέλουμε τραγανά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Βήμα 4ο
Κόβουμε τις πατάτες στα 4 ή στα 2. Τις βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τα ντοματίνια στα 2 και τα βάζουμε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα φασολάκια και τη ρόκα. Προσθέτουμε, τέλος, το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.