Αρωματική σαλάτα
Τρώμε υγιεινά, εύκολα και γρήγορα

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ20΄-30΄ λεπτά
Υλικά
Υλικά (για μια μεγάλη σαλάτα)
- 1 πακέτο ανάμεικτα baby φύλλα (παντζαριού, ρόκας, μαρουλιού κ.τ.λ.)
- 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 5-6 φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένα
- 3-4 φύλλα λάχανο σγουρό, ψιλοκομμένο
- 5 φύλλα πράσινη σαλάτα σγουρή, κομμένα με τα χέρια
- 5 φύλλα κόκκινη σαλάτα σγουρή, κομμένα με τα χέρια
- 50 γρ. φρέσκο σταμναγκάθι, καθαρισμένο και ξεχωρισμένο φύλλο-φύλλο
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 μικρά βιολογικά αγγούρια με τη φλούδα τους, σε λεπτές φέτες
- 10 ραπανάκια, ολόκληρα (αν είναι μικρά) ή κομμένα στα δύο
- 2-3 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου
- 2-3 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού
- 2-3 κ.σ. φουντίτσες άνηθου
- 2-3 κ.σ. φυλλαράκια από καυκαλήθρες
- 2-3 κ.σ. φυλλαράκια από μυρώνια
- 2-3 κ.σ. φουντίτσες από μάραθο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα μαζί με το πράσινο μέρος, σε λεπτές φέτες
- 1 πορτοκάλι, σε μικρές, λεπτές φέτες
- 3 κ.σ. ωμός, φρέσκος αρακάς καθαρισμένος
- 2 κ.σ. ωμά, φρέσκα κουκιά καθαρισμένα
- 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου ελαφρώς καβουρδισμένο
- Ξύσμα από ένα ακέρωτο, βιολογικό πορτοκάλι
Για το ντρέσινγκ
- 100 ml ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. πετιμέζι
- 40 ml χυμός λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βάζουμε τα υλικά του ντρέσινγκ στο μούλτι ή στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Μπορούμε να το φτιάξουμε νωρίτερα και να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο σε γυάλινο βαζάκι (διατηρείται για 2-3 ημέρες).
Βήμα 2ο
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ξύσμα πορτοκαλιού, τον μισό αρακά, τα μισά κουκιά, τα μισά αμύγδαλα και το μισό πορτοκάλι. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά το ντρέσινγκ (αν περισσέψει, φυλάμε το υπόλοιπο στο ψυγείο).
Βήμα 3ο
Διακοσμούμε με τα υπόλοιπα υλικά που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Τέλος πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.