Τα υλικά
500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
300 γρ. ταχίνι με μέλι
300 γρ. χυμό πορτοκάλι
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
500 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. ταχίνι με μέλι
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το καρύδι αλεσμένο , τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ταχίνι και το ανακατεύουμε με το χέρι.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Προσοχή: Το ταψί το έχουμε σκεπασμένο στην αρχή και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο το έχουμε ξεσκέπαστο. στο τέλος.
Την ίδια ώρα ετοιμάζουμε και το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό, ζάχαρη, ταχίνι με μέλι και λίγο κανέλα. Ανακατεύουμε και το βράζουμε.
Για να μην «μουλιάσει» το γλυκό, περιμένουμε να κρυώσουν τόσο η καρυδόπιτα όσο και το σιρόπι, προτού το περιχύσουμε στο ταψί.