Η πιο εύκολη συνταγή για λάδερο αρακά κοκκινιστό
Νηστίσιμη συνταγή ιδανική για την Μ.Παρασκευή. Μια θρεπτική, γευστική αλλά και χορταστική πρόταση.

Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400 γρ. κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
- 1 κ.γ. αποξηραμένος δυόσμος
- 3 μεσαίου μεγέθους πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 300 γρ κατεψυγμένο αρακά
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε για 5–6 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει χρυσαφένιο, ανακατεύοντας τακτικά.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 ακόμα λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με 200 ml νερό και τα αφήνουμε σε να βράσουν. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή–μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ή μέχρι να μειωθεί ο όγκος του υγρού, ανακατεύοντας τακτικά.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά, τις πατάτες και 300 ml βραστό νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή–μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν, ανακατεύοντας τακτικά.
Βήμα 4ο
Προσθέτουμε τον αρακά με λίγο επιπλέον νερό (αν χρειάζεται), σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.