*Μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε όποια λαχανικά σας αρέσουν και έχετε στην κουζίνα σας.
Θρεπτικό μπριάμ: Πανεύκολη και νηστίσιμη συνταγή
Το μπριάμ είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με λαχανικά που μαγειρεύονται αργά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λαχανικό έχετε στο ψυγείο σας.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
Υλικά
- 150ml ελαιόλαδο
- 500γρ. πατάτες
- 400γρ. καρότα
- 2 μεγάλα κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
- 2 πιπεριές σε ό,τι χρώμα προτιμάτε
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 4 μεγάλες ντομάτες, τρίμμνες
- λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- λίγα κλωνάρια φρέσκου θυμάρι
- 1κ.σ. ντοματοπελτές
- αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2ο
Χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι για να λαδώσετε ένα ταψί ή μια ρηχή κατσαρόλα με καπάκι.
Βήμα 3ο
Απλώστε τα κομμένα λαχανικά στο ταψί, στη συνέχεια αλατοπιπερώστε.
Βήμα 4ο
Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και πασπαλίστε με το θυμάρι και το μαϊντανό.
Βήμα 5ο
Αναμείξτε τον ντοματοπελτέ με το υπόλοιπο λάδι και ρίξτε το πάνω από τα λαχανικά.
Βήμα 6ο
Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή τοποθετήστε το καπάκι και ψήστε για 1,30 ώρα.