*Συμβουλή σερβιρίσματος: Σερβίρεται ιδανικά χλιαρή και μπορείτε να τη συνοδεύσετε με τραγανές πιτούλες ολικής άλεσης.
Δροσερή και υγιεινή σαλάτα με τραγανό χαλούμι ή νηστίσιμο τυρί
Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και πεντανόστιμη σαλάτα με χαλούμι, πιπεριές και πορτοκάλι, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Υλικά
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 λεμόνια
- 250γρ. χαλούμι, κομμένο σε λεπτές φέτες ή νηστίμο τυρί κομμένο σε κύβους
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κόκκινη πιππεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
- 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
- φέτες από ένα πορτοκάλι
- μία μικρή χούφτα ρόκα ή μαρούλι (ό,τι πράσινη σαλάτα προτιμάτε)
- μισό κουταλάκι του γλυκού δυόσμος
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Μαρινάρισμα για το χαλούμι: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την πάπρικα με τον χυμό από 1 λεμόνι. Προσθέστε τις φέτες χαλουμιού και ανακατέψτε τις καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη μαρινάδα. Αφήστε το στην άκρη για 10-15 λεπτά. Ή Αν επιλέξουμε το νηστίμο τυρί απλά του βάζουμε λίγο μπαλσάμικο
Βήμα 2ο
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ντομάτες, το πορτοκάλι, τις πιπεριές, τον χυμό από το δεύτερο λεμόνι, το ελαιόλαδο και το μηλόξιδο. Αλατοπιπέρωσε κατά προτίμηση και ανακάτεψε ελαφρά.
Βήμα 3ο
Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήστε τις φέτες χαλουμιού για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν μια τραγανή κρούστα.
Βήμα 4ο
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με λίγο δύοσμο και λίγο αλάτι.
Βήμα 5ο
Μοιράστε το γιαούρτι στα πιάτα ως βάση. Από πάνω βάλτε τη σαλάτα με τα λαχανικά και στη συνέχεια το ζεστό χαλούμι. Πασπαλίστε με λίγη φρέσκια ρόκα ή μαρούλι.