Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπρόκολο με οποιαδήποτε πράσινα λαχανικά προτιμάτε.
Μπολ ρυζιού με κοτόπουλο τεριγιάκι
Ένα υπερ-γρήγορο δείπνο με ασιατικό άρωμα, που μπορεί να είναι στο πιάτο σας μόλις σε 20 λεπτά.

Υλικά
- 120γρ. ρύζι (ιδανικά jasmin)
- 120γρ. μπρόκολο
- ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1½ κ.σ. σόγια σως
- 1½ κ.σ. λευκό κρασί
- 1 κ.γ. μέλι ρευστό
- ½ κ.γ. ξίδι (ιδανικά ξίδι ρυζιού για σούσι)
- ½ κ.γ. σπόροι σουσαμιού, καβουρδισμένοι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Μαγειρέψτε το ρύζι jasmine σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βράστε ή ατμίστε το μπρόκολο μέχρι να γίνει τρυφερό.
Βήμα 2ο
Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι αρχίσει να γυαλίζει, προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να είναι έτοιμο. Αυτή η διαδικασία δεν θα πρέπει να πάρει περισσότερα από 5 λεπτά.
Βήμα 3ο
Σε ένα μικρό μπολ ή κανάτα, χτυπήστε μαζί τη σόγια σως, το λευκό κρασί, το μέλι και το ξίδι. Ρίξτε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και συνεχίστε να το μαγειρεύετε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο με τη σάλτσα και αυτή να γίνει ελαφρώς κολλώδης.
Βήμα 4ο
Σερβίρετε το κοτόπουλο μαζί με το μπρόκολο και το ρύζι, πασπαλισμένο με τους καβουρδισμένους σπόρους σουσαμιού.