Τα υλικά

200 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. μαύρη κουβερτούρα
100 γρ. κακάο
250 ml νερό
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
225 γρ. μαργαρίνη
2 βανίλιες
1 κ.γ. αλάτι

Για την βουτυρόκρεμα:
225 γρ. μαργαρίνη
450 γρ. ζάχαρη άχνη

Η διαδικασία

Σε έναν κάδο του μίξερ βάζουμε πρώτα τα στερεά: το αλεύρι, τη κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ενώ προσθέτουμε το βούτυρο, το οποίο το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι μαλακό.

Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ, ενώ παράλληλα προσθέτουμε και λίγο νερό για να έχουμε μια ωραία υγρασία στο μείγμα.

Όσο χτυπάμε, ρίχνουμε μέσα και τη μαύρη κουβερτούρα ώστε να διαλύεται πιο εύκολα.

Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, γεμίζουμε τα δισκάκια μας έως τη μέση, γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσει το μάφιν.

Ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και είναι έτοιμα.

Για όποιον θέλει, στο τέλος μπορεί να φτιάξει και μια  βουτυρόκρεμα. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το χτυπάμε στο χέρι.