Έχεις βαρεθεί να δοκιμάζεις τις ίδιες αλμυρές και γλυκές συνταγές; Θέλεις να τολμήσεις τα ανατρεπτικά, λαχταριστά πιάτα που βλέπεις στο TikTok, όμως σε αποθαρρύνει η πιθανότητα μίας μαγειρικής… πανωλεθρίας ή το υψηλό κόστος των υλικών; Μήπως θέλεις να κάνεις level up στα cooking skills σου, αλλά δεν έχεις το αναγκαίο inspiration ή τον χρόνο «σύμμαχό» σου;

Αν απάντησες «ναι» στα παραπάνω ερωτήματα, να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη, καθώς σύμφωνα με μία έρευνα* που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, το 60% των ανθρώπων στην Ελλάδα αποφεύγει να δοκιμάζει νέα υλικά ή συνταγές, εξαιτίας του φόβου μίας πιθανής αποτυχίας αλλά και του κόστους των υλικών, ενώ το 87% επιθυμεί να βελτιώσει τις μαγειρικές του δεξιότητες, όμως η έλλειψη ελεύθερου χρόνου και έμπνευσης αποτελεί εμπόδιο. Το ερώτημα είναι, λοιπόν, πώς θα κάνεις skip όλα τα παραπάνω, ώστε να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, χωρίς να έχεις άγχος για το τελικό αποτέλεσμα;

Σε αυτό το ερώτημα δίνει την καλύτερη απάντηση ο πολυβραβευμένος και παγκοσμίου φήμης σεφ Gordon Ramsay, ο οποίος προτείνει το μυστικό συστατικό για φαγητά και γλυκά με πλούσια, υπέροχη γεύση και άψογο ψήσιμο. Εσύ, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να… skip the cow, γιατί και οι αγελάδες αξίζουν ένα διάλειμμα, βάζοντας το νέο Βιτάμ Cook & Bake στην κουζίνα σου!

Cook & Bake με ένα μη γαλακτοκομικό προϊόν που δεν κάνει συμβιβασμούς στην απόλαυση

Λαχταράς αφράτα pancakes με μέλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς για το πρωινό σου ή μήπως ένα βελούδινο, κρεμώδες ριζότο με μανιτάρια και τρούφα για το lunch break σου; Δεν έχει καμία σημασία, διότι ό,τι και αν λαχταράς, η μαγειρική, όπως και η ζαχαροπλαστική, είναι πρωτίστως τέχνη και κάθε τέχνη χρειάζεται τα σωστά υλικά για να απογειωθεί και να κλέψει τις εντυπώσεις.

Συνεπώς, μην σε απασχολεί πόσο έμπειρη ή άπειρη είσαι στην κουζίνα, αφού με τα κατάλληλα, ποιοτικά υλικά μπορείς να δημιουργήσεις μοναδικά πιάτα, τα οποία θα σε κάνουν να γλύφεις και τα δάχτυλά σου! Φυσικά, ένα από αυτά τα υλικά είναι και το νέο Βιτάμ Cook & Bake, το οποίο είναι 100% φυτικό, με έξι φυσικά συστατικά, δεν περιλαμβάνει γαλακτοκομικά συστατικά ή φοινικέλαιο, ενώ έχει 75% μικρότερο κλιματικό αντίκτυπο σε σύγκριση με το βούτυρο**.

Τι είναι αυτό που έκανε τον Gordon Ramsey να εγκρίνει και να προτείνει το συγκεκριμένο υλικό; Το γεγονός πως πιστεύει στην εξαιρετική ποιότητά του, διότι συνδυάζει υψηλή απόδοση με πλούσια, κρεμώδη γεύση, δίνοντας τέλεια αποτελέσματα σε κάθε μαγειρική απόπειρα, ακόμη και την πιο απαιτητική. Όπως δήλωσε και ο ίδιος: «Πιστεύω στην αυθεντική μαγειρική με ποιοτικά υλικά και μπορώ ειλικρινά να πω ότι το Βιτάμ Cook & Bake με έχει ξετρελάνει. Από αβγά σκραμπλ μέχρι σοκολατένιο κέικ, το έχω δοκιμάσει σε διάφορες συνταγές. Δίνει την κρεμώδη και πλούσια γεύση που προσφέρει το βούτυρο, ενώ παράλληλα είναι πιο βιώσιμο. Θα ενθάρρυνα όλους όσους μαγειρεύουν στο σπίτι να κάνουν την αλλαγή, να το δοκιμάσουν μόνοι τους και να δουν τι μπορούν να δημιουργήσουν».

Με την παρότρυνση του Gordon Ramsay, λοιπόν, και με «σύμμαχό» σου το νέο Βιτάμ Cook & Bake, ετοιμάσου να ανακαλύψεις νέα, αχαρτογράφητα γευστικά «μονοπάτια» στην κουζίνα σου. Όσο δύσκολη και αν σου φαίνεται η συνταγή που έχεις βάλει στον νου σου, είτε είσαι μαγειρικό ταλέντο είτε εντελώς αρχάρια, το σίγουρο είναι πως το τελικό αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει και με το παραπάνω!

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως το Βιτάμ έχει τουλάχιστον 75% λιγότερο κλιματικό αντίκτυπο από το βούτυρο, εξοικονομώντας έτσι πολλά κιλά εκπομπών άνθρακα**, ενώ το Βιτάμ Cook & Bake δεν είναι απλώς ένα νέο προϊόν, αλλά κομμάτι μίας μεγαλύτερης φιλοσοφίας που συνδυάζει την καινοτομία με την παράδοση και σου επιτρέπει να δημιουργήσεις πεντανόστιμες συνταγές, οι οποίες δεν κάνουν συμβιβασμούς στην απόλαυση.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, να κάνεις “skip the cow”, όπως λέει και η νέα καμπάνια του Βιτάμ, δηλαδή να πειραματιστείς με νέες επιλογές, δοκιμάζοντας ένα μη γαλακτοκομικό προϊόν, αντί για το βούτυρο και ανακαλύπτοντας έτσι μία πιο γευστική, βιώσιμη διάσταση της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής; Εμείς, πάντως, σου προτείνουμε να ξεκινήσεις με την εύκολη συνταγή για αβγά σκραμπλ του Gordon, το νόστιμο πιάτο που είναι μία εξαιρετική επιλογή για οποιαδήποτε γεύμα της ημέρας!

* Βάσει online έρευνας για την ελληνική αγορά, OnePoll 16-27/1/2025

** Βάσει του εργαλείου αξιολόγησης του κύκλου ζωής (της Quantis) συγκρίνοντας το ΒΙΤΑΜ με το βούτυρο στην Ελλάδα (2024). Περισσότερα στο https://www.vitam.gr/sustainability