Ομελέτα με μανιτάρια
Ιδέα για πεντανόστιμο brunch γεμάτο πρωτεΐνη, που μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ εύκολα και γρήγορα!

ΜΕΡΙΔΕΣ1
ΘΕΡΜΙΔΕΣ304
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣΛιγότερο από 30 λεπτά
Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 μεγάλη χούφτα μανιτάρια (περίπου 80 γρ.), κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα σε σκόνη
- 1 χούφτα σπανάκι baby ή κανονικό
- 2 αυγά, χτυπημένα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για 2–3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε την πάπρικα και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι.
Βήμα 3ο
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, και ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε, τραβώντας απαλά τις άκρες της ομελέτας με μια σπάτουλα, έτσι ώστε το αυγό να γεμίζει τα κενά και να ψηθεί.
Βήμα 4ο
Όταν η ομελέτα είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτουμε το μείγμα μανιταριών και σπανακιού, έπειτα διπλώνουμε τη μία πλευρά και την αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.