Μυστικά για να πετύχει

Μουλιάστε πολύ καλά τα ρεβύθια από την προηγούμενη μέρα. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο για μούλιασμα, ρίξτε μέσα στο νερό λίγη σόδα μαγειρικής. Έτσι δεν θα περιμένετε πολύ και σε μερικές ώρες θα έχουν φουσκώσει σωστά και θα είναι έτοιμα για να τα βράσετε.

Κρατήστε λίγο από το νερό, όπου έβρασαν, γιατί θα σας χρειαστεί για να πετύχετε υπέροχη λεία υφή. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει τα ρεβύθια να είναι σωστά βρασμένα και να χρησιμοποιήσετε δυνατό μπλέντερ, για πλήρη πολτοποίηση των υλικών σας.

Πολτοποιήστε, λοιπόν, όσο είναι ακόμα ζεστά μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν. Το χούμους θα γίνει βελούδινο λείο και με σύσταση που αλείφεται στο ψωμί ή την πίτα που θα το συνοδεύει.

Το χούμους στην ουσία αποτελείται από 3 υλικά. Όμως αυτά τα υλικά, είναι αυτά που θα δώσουν την τέλεια γεύση στην συνταγή σας.

Καλό ελαιόλαδο, ταχίνι (ακόμη και ολικής άλεσης) και μπαχαρικά, όπως πάπρικα γλυκιά, μπούκοβο, κύμινο θα απογειώσουν τη συνταγή.

Extra Tips:

Απογειώστε το λιβανέζικο χούμους με λίγη καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο και σκόρδο. Μαϊντανός ή φρέσκος κόλιανδρος επίσης ταιριάζουν.

Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το λιβανέζικο ορεκτικό με τσιπς αραβικής πίτας.