Banana bread: Υγιεινή συνταγή χωρίς μίξερ
Δοκιμάστε αυτό το πεντανόστιμο και υγιεινό κέικ μπανάνας, ιδανικό για το πρωινό σας. Μια εύκολη και οικονομική συνταγή.

Υλικά
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (περίπου 100 γραμμάρια)
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλιτζανιού νερό
- 3-4 ώριμες μπανάνες ανάλογα με το μέγεθος τους
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ. κακάο
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- Μια χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε τις μπανάνες και στην συνέχεια τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Βήμα 2ο
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα άλλο μπολ μαζί με τα αυγά, την ζάχαρη, το νερό και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Βήμα 3ο
Έπειτα προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες.
Βήμα 4ο
Ανακατέψτε καλά αυτά τα υλικά με ένα φουέ (αυγοδάρτη) και σιγά σιγά πρόσθεσέ το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Βήμα 5ο
Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ελαφρώς το μείγμα. Δεν χεριάζετε να εξαφανίσετε κάθε σβόλο αλώστε δεν επηρεάζει καθόλου το αποτέλεσμα.
Βήμα 6ο
Προσθέστε χοντροκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα στο μείγμα.
Βήμα 7ο
Ρίξτε το μείγμα σε μία φόρμα, την οποία θα έχετε αλευρώσει ελάχιστα σε όλα τα τοιχώματα για να μπορέσετε να το ξεφορμάρετε πιο εύκολα.
Βήμα 8ο
Τοποθετήστε την φόρμα πάνω στην σχάρα που την έχετε βάλει στη μέση του φούρνου.
Βήμα 9ο
Προθερμάνετε τον φούρνο και ψήστε για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω.