Extra tipς:
- Το ψάρι θα πρέπει να είναι στεγνό χωρίς καθόλου υγρασία.
- Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι καυτό και η ένταση της φωτιάς να είναι μεσαία προς δυνατή.
Αφράτος και τραγανός μπακαλιάρος: Μία από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές μας
Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα προτού ξεκινήσουμε. Έπειτα το βγάζουμε.
Κοσκινίζουμε μέσα σε αυτό το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά με αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε την παγωμένη μπύρα και έπειτα το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το κουρκούτι με την μπύρα για λίγο με τον αυγοδάρτη.
Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στην συντήρηση του ψυγείου στο πιο κρύο ράφι για 20-30’. Εναλλακτικά βάζουμε το χυλό, σκεπασμένο, στην κατάψυξη για 5’.
Το βγάζουμε παγωμένο από την ψύξη και το αφήνουμε στον πάγκο για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι.
Extra tipς: