Μπέργκερ με φαλάφελ
Λαχταριστά υγιεινά μπέργκερ με φαλάφελ, χούμους και ταχίνι σε λιγότερο από μία ώρα στο πιάτο σας!

Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
- 250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα όλη τη νύχτα
- 1 μέτριο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. γλ. κύμινο
- 2 κουτ. γλ. σπόροι κόλιανδρου
- 6 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ½ κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν (καυτερή σκόνη)
- 2 γεμάτες κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλ. αλάτι
- Λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα χούμους και ταχίνι:
- 125 γρ. χούμους
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας ταχίνι
Για το σερβίρισμα:
- 4 μεγάλα ψωμάκια (ή ψωμάκια για μπέργκερ)
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 4 φύλλα μαρούλι βουτύρου
Για συνοδευτικά:
- Σαλάτα ή τηγανητές πατάτες ή σοταρισμένες πατάτες
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια και βάλτε τα στο μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων για να τα ψιλοκόψετε μέχρι να σπάσουν ελαφρά.
Βήμα 2ο
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία υφή που μοιάζει με χονδρό ψωμί. Σχηματίστε προσεκτικά τα μείγματα σε μπιφτέκια με περίπου 10 εκ. διάμετρο και 2,5 εκ. πάχος.
Βήμα 3ο
Τηγανίστε τα μπιφτέκια σε καυτό λάδι στους 180°C για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσά.
Βήμα 4ο
Για τη σάλτσα χούμους και ταχίνι, απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αν προτιμάτε πιο ελαφριά σάλτσα, προσθέστε λίγο νερό μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
Βήμα 5ο
Για να σερβίρετε, κόψτε και ζεστάνετε τα ψωμάκια. Τοποθετήστε στο πάνω μέρος του ψωμιού ένα φύλλο μαρούλι, μια φέτα ντομάτα και λίγες φέτες κόκκινο κρεμμύδι.
Βήμα 6ο
Τοποθετήστε το φαλάφελ στο κάτω μέρος του ψωμιού και προσθέστε λίγη από τη σάλτσα.
Βήμα 7ο
Σερβίρετε είτε τοποθετώντας τα όλα σε πιάτο ή φτιάχνοντας τα σαν κανονικό μπέργκερ με την επιλογή σας για συνοδευτικά.
Βήμα 8ο
Μπορείτε να μαγειρέψετε και να αποθηκεύσετε τα υπόλοιπα μπιφτέκια στο ψυγείο ή να τα καταψύξετε για γρήγορο και εύκολο σνακ.