Αντιοξειδωτική σαλάτα με ψητά καρότα
Πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Υλικά
- 340 γρ. μικρά καρότα (περίπου 8 τεμάχια)
- 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
- 80 ml χυμός πορτοκαλιού
- 1½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι ρυζιού
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 8 φλιτζάνια (περίπου 250 γρ.) ψιλοκομμένο κέιλ, χωρίς τα κοτσάνια
- ½ φλιτζάνι (περίπου 75 γρ.) τριμμένη φέτα
- 3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένοι, αλατισμένοι σπόροι κολοκύθας
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Καθαρίστε και κόψτε καρότα. Σε ένα μεγάλο ταψί, ανακατέψτε τα καρότα με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο.
Βήμα 2ο
Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν σε κάποια σημεία, περίπου 20-25 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά.
Βήμα 3ο
Μεταφέρετε ¼ φλ. από τα ψημένα καρότα σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το ξίδι, το πιπέρι και τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα λείο ντρέσινγκ, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 4ο
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από το κέιλ και ανακατέψτε. Προσθέστε τα υπόλοιπα καρότα και ανακατέψτε απαλά. Πασπαλίστε με τη φέτα και τους σπόρους κολοκύθας πριν σερβίρετε.