Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε μια συνταγή που ετοιμάζεται γρήγορα, δεν κουράζει και χορταίνει. Ένα πιάτο με υπέροχες γεύσεις και αρώματα.

Τα υλικά

2 κονσέρβες καλαμαράκια
80 ml ελαιόλαδο
2 λευκά κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμύδια
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι

Η διαδικασία

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε τις καυκαλήθρες, τα μυρώνια, τον άνηθο, τα λευκά και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε.

Προσθέτουμε λίγο πελτέ ντομάτας, λίγο μπούκοβο, λίγη γλυκιά πάπρικα και φρέσκια ντομάτα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα χορταρικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά, για να τσιγαριστούν.

Περίπου 2-3 λεπτά πριν γίνουν τα χόρτα, προσθέτουμε στο τηγάνι και το καλαμάρι και η συνταγή είναι έτοιμη.