Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε μια συνταγή νηστίσιμη και εύκολη, αρκεί να έχουμε κάνει τα σωστά βήματα 24 ώρες πριν. Μην ξεχνάτε ότι το ρεβίθι θέλει μούλιασμα.
Τα υλικά
500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα
1 κιλό σπανάκι
2 πράσα
3 λευκά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδου
3 ντομάτες
1 φύλλο δάφνης
50 ml λευκό κρασί
χυμό από 2 λεμόνια
1 ματσάκι άνηθος
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Σε αυτή τη συνταγή το μυστικό έρχεται μια ημέρα πριν, καθώς τα ρεβίθια είναι απαραίτητο να τα μουλιάσουμε για περίπου 13 με 14 ώρες.
Η διαδικασία
Αφού από την προηγούμενη ημέρα έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια στη συνέχεια τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για να τσιγαριστούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο, το κύμινο, τον άνηθο, την ντομάτα και ανακατεύουμε λίγο.
Αφού αρχίσει να γίνεται η σάλτσα, τότε ρίχνουμε τα ρεβίθια στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το σπανάκι, το λεμόνι και το κρασί.
Τα αφήνουμε για περίπου πέντε λεπτά στο τηγάνι.