Μεσογειακό κοτόπουλο με ρύζι
Δοκιμάστε αυτό το απλό και νόστιμο πιάτο με κοτόπουλο και ρύζι που μπορεί να είναι έτοιμο σε λιγότερο από 1 ώρα!

Υλικά
- Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κομμάτια κοτόπουλου με πέτσα και -κατά προτίμηση- χωρίς κόκαλο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 μεγάλη ψητή κόκκινη πιπεριά από βάζο, κομμένη σε φέτες
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 400 γρ. κονσέρβα φασόλια, στραγγισμένα
- 150 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου από κύβο
- 70 γρ. μεγάλες πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- 250 γρ. ρύζι (καφέ ή λευκό)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο. Τηγανίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου με την πέτσα προς τα κάτω για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Βήμα 2ο
Γυρίζετε το κοτόπουλο, προσθέτετε το σκόρδο και τις ντομάτες και τηγανίζετε για ακόμη 2-3 λεπτά. Αφαιρείτε το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 3ο
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά και την καπνιστή πάπρικα και τηγανίζετε για 1 λεπτό. Έπειτα, προσθέτετε τα φασόλια, τον ζωμό και τις ελιές. Ανακατεύετε καλά και επιστρέφετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με την πέτσα προς τα πάνω.
Βήμα 4ο
Βάζετε τις φέτες λεμονιού (αν δεν σας αρέσει το λεμόνι πολύ, προσθέστε λιγότερες φέτες) και βάζετε το καπάκι στο τηγάνι. Μαγειρεύετε με το καπάκι για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
Βήμα 5ο
Δύο λεπτά πριν από το σερβίρισμα, προσθέτετε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύετε με τα λαχανικά για να ζεσταθεί ή, αν προτιμάτε, μπορείτε να το ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 6ο
Σερβίρετε το ρύζι στα πιάτα με το κοτόπουλο από πάνω.