Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και παρουσίασε μια συνταγή πεντανόστιμη, θρεπτική και νηστίσιμη: μανιτάρια φρικασέ.
Τα υλικά
300 γρ. μανιτάρια λευκά champignon
300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
5 φρέσκα κρεμμύδια
1 λευκό κρεμμύδι
2 πράσα
1 μαρούλι
2 τριμμένα καρότα
1 ματσάκι άνηθο
70 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Στο φρικασέ πάντα χρησιμοποιούμε μαρούλι, ωστόσο στη συγκεκριμένη συνταγή ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέλεξε το σπανάκι, καθώς είναι η εποχή τους τώρα.
Δείτε το βίντεο
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο και το λευκό κρεμμύδι, το πράσο, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το σπανάκι στη συνέχεια, λίγο καρότο και σβήνουμε με λεμόνι.
Προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ για να δέσει και ρίχνουμε νερό (ή ζωμό λαχανικών).
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.