ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μανιτάρια φρικασέ με άγρια χόρτα
Σερβίρουμε το φρικασέ μανιταριών ζεστό σε πιάτα, ραντίζοντας το καθένα με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Υλικά
- 1 κιλό ανάμεικτα άγρια χόρτα (ζόχια, ραδίκια, καυκαλήθρες, λάπαθα) χοντροκομμένα
- 1 κιλό ανάμεικτα μανιτάρια (τρομπέτες, κανθαρέλλες, μορχέλλες, βασιλομανίταρα, αγαρικά ή πλευρώτους)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 αβγά
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- Αλάτι, πιπέρι
- Ε.π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη πλασωτέ κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) για 2 λεπτά, να ροδίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε ακανόνιστα σχήματα και μεγέθη και αλατίζουμε. Τα αφήνουμε 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους και σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 2ο
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα χόρτα, τον άνηθο και τα μυρώνια, να μαραθούν και αυτά, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 2 λεπτά.
Βήμα 3ο
Συμπληρώνουμε νερό ίσα να καλυφθούν τα υλικά και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά με ανοιχτό σκεύος πια (χωρίς καπάκι) μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα, αλλά να κρατάνε στο στόμα.
Βήμα 4ο
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το διαλυμένο στο λεμόνι κορν φλάουρ. Παίρνουμε κατόπιν μία κουτάλα ζωμό από το φαγητό και τον ενσωματώνουμε στο αβγολέμονο.
Βήμα 5ο
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακινώντας από τα χερούλια να πάει παντού. Σερβίρουμε ζεστό.