Την περίοδο της νηστείας, που έχει ήδη ξεκινήσει, ψάχνουμε για συνταγές που θα πλουτίσουν το καθημερινό μας μενού.

Η Αργυρώ έχει συγκεντρώσει τις πιο νόστιμες αλλά και εύκολες συνταγές που θα απογειώσουν τα κλασσικά νηστίσιμα πιάτα και θα απογειώσουν τις γεύσεις μας.

Η νηστεία πρέπει να είναι πολύ θρεπτική και μπορεί να γίνει και παρά πολύ νόστιμη, ανάλογα την εποχή, την εντοπιότητα των υλικών  και φυσικά τις προτιμήσεις μας.

Στο νέο βιβλίο συνταγών της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα βρούμε νηστίσιμες αλλά και πολλές  vegan συνταγές για όσους ακολουθούν αυτό το μοντέλο διατροφής.  Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι η νηστίσιμη  διατροφή  είναι κομμάτι  της ελληνικής  παραδοσιακής κουζίνας..

Όπως σημειώνει και η ίδια η Αργυρώ στο editorial του τεύχους : «Αν σκύψουμε πάνω από την ελληνική κουζίνα θα ανακαλύψουμε αναρίθμητο πλούτο συνταγών χωρίς ζωικά υλικά, μιας και η εφευρετικότητα των Ελλήνων στο μαγείρεμα δεν έχει τέλος.

Αυτές οι συνταγές γίνονται με λίγα υλικά είναι εύκολες  και αρκετά οικονομικές, μιας και οι πρώτες ύλες τους αποτελούνται λαχανικά, όσπρια, βότανα και δημητριακά.

Και βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα θαλασσινά από το νηστίσιμο τραπέζι της Σαρακοστής;

Σας έχω πολλές επιλογές που δεν θα ξέρετε με ποια συνταγή να ξεκινήσετε. Εκτός από πολύ υγιεινά και θρεπτικά, τα νηστίσιμα φαγητά είναι πιο ελαφριά και φανταστικά στη γεύση.

Άλλωστε όλα αυτά που σας προτείνω, απευθύνονται σε όλους και προτείνονται για μια ισορροπημένη διατροφή, όχι απαραίτητα τις περιόδους  νηστείας αλλά για κάθε μέρα.

Εγώ τουλάχιστον, από τις συνταγές που σας δίνω, μαγειρεύω τουλάχιστον μία όλο το χρόνο σε εβδομαδιαία βάση.  Στο σπίτι μας, αποφεύγουμε το κρέας γενικότερα, οπότε αυτές οι γεύσεις  είναι πιο οικείες για το οικογενειακό μας τραπέζι. Είμαι σίγουρη πως τώρα πια η νηστεία θα μπει και στο δικό σας εβδομαδιαίο μενού.

Καλή επιτυχία και καλή Σαρακοστή».

ΑΡΓΥΡΩ

35 ΣΥΝΤΑΓΕΣ – ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΑΙ VEGAN

Κυκλοφορεί την Κυριακή 9 Μαρτίου με το ΒΗΜΑ