Η χαμηλή λήψη πρωτεΐνης και η αυξημένη κατανάλωση τροφών που περιέχουν υδατάνθρακες μπορεί να απορρυθμίσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Γι’ αυτό εντάσσουμε στο νηστίσιμο διαιτολόγιο τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες σχετικά υψηλής βιολογικής αξίας: Τέτοια είναι τα θαλασσινά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, η σόγια και τα μανιτάρια. Αν μάλιστα τα συνδυάζουμε με ρύζι, θα έχουμε ακόμα πιο πλήρες θρεπτικό αποτέλεσμα.
Νηστεία: Γιατί «ζητάμε» τους υδατάνθρακες;
Η κλινική διαιτολόγος - διατροφολός Μελίνα Καριπίδου εξηγεί πώς θα τους περιορίσουμε στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή Μας Vita» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.
