Και ήρθε αυτή η περίοδος, που ξεκίνησε και η Σαρακοστή, κάτι που σημαίνει μόνο ένα πράγμα: νηστεία. OK, για να πούμε τα πράγματα όπως έχουν δεν κάνουν όλοι την ίδια νηστεία – δεν έχει σημασία. Ωστόσο, υπάρχουν πεντανόστιμα πιάτα που μπορούμε να απολαύσουμε αυτές τις μέρες, όπως η συνταγή που μας έφτιαξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και παρουσίασε μια απολαυστική συνταγή: μυδοπίλαφο. Ένα πιάτο γευστικότατο, που δεν μας παίρνει πολύ ώρα, όμως θέλει λίγο την τέχνη του.
Τα υλικά
Για τα αχνιστά μύδια:
1 κιλό μύδια με κέλυφος
3 φρέσκα κρεμμύδια
1 λευκό κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο
50 ml ούζο
50 ml λευκό κρασί
Για το μυδοπίλαφο:
Τα αχνιστά μύδια
500 γρ. ρύζι καρολίνα
1 λευκό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές κέρατο
2 τριμμένες ντομάτες
1 ματσάκι μάραθο
50 ml ελαιόλαδο
2 λεμόνια (τον χυμό)
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
Δείτε το βίντεο
Η διαδικασία
Έχουμε βάλει ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια στο καυτό λάδι, για να ανοίξουν (σημείωση: όσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε).