ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Πράσα με λουκάνικα και φέτα
Τα πράσα δίνουν γλυκιά, απαλή γεύση, τα λουκάνικα προσθέτουν πικάντικη νοστιμιά και η φέτα δίνει αλμυρή ένταση.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ55 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό λουκάνικα σε μικρά κομμάτια
- 1 κιλό πράσα σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
- Ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη, θυμάρι
- Λίγη μουστάρδα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σιγοτηγανίζουμε τα λουκάνικα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Βήμα 2ο
Τα βγάζουμε σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το πράσο.
Βήμα 3ο
Επαναφέρουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 4ο
Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, τη φέτα, τη μουστάρδα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει την τελευταία του βράση για μερικά λεπτά προτού το σερβίρουμε.