Με τις… φήμες να λένε ότι η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα και έρχονται τα κρύα, τι καλύτερο από μια σούπα να ζεστάνει το μέσα μας; Αυτό σκέφτηκε και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, που αποφάσισε να φτιάξει μια συνταγή που δεν τη λες δύσκολη, αλλά θέλει την υπομονή της λίγο.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια συνταγή με αρώματα, χρώματα και γεύσεις: σούπα με ψητή γλυκοπατάτα, κολοκύθα και τζίντζερ.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της συνταγής φτιάχνεται στον φούρνο – άλλωστε αυτό είναι και το μυστικό της.
Τα υλικά
1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα
300 γρ γλυκοπατάτες
1 λευκό κρεμμύδι
100 γρ τζίντζερ
100 ml χυμός πορτοκάλι
1 πράσο
1 κγ μοσχοκάρυδο
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
1 κσ θυμάρι
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
150 γρ κρέμα τυρί
1 κσ γιαούρτι
Το μυστικό
Ένα είναι στη συγκεκριμένη συνταγή: ο φούρνος. Τα υλικά αποκτούν την καπνιστή τους γεύση, αφαιρούν την υγρασία και βγάζουν τα αρώματά τους.
Δείτε το βίντεο
Η διαδικασία
Σε ένα ταψί βάζουμε τη γλυκοπατάτα, την κολοκύθα, το πράσο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το θυμάρι και το μπαχάρι.
Προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγο πορτοκάλι, και μετά βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Αφού ψηθεί για περίπου μια ώρα στους 200 βαθμούς, το βγάζουμε και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ζωμό κοτόπουλου και το ζεσταίνουμε για λίγη ώρα.
Αφού είναι έτοιμο το μείγμα, το μπιμπάρουμε και η σούπα είναι έτοιμη.
Αν θέλουμε βάζουμε λίγο γιαούρτι ή λίγο κρέμα τυρί από πάνω για τη δροσεράδα.