Αυτή η συνταγή με μοσχαρίσια μπριζολάκια είναι γεμάτη γεύση και νοστιμιά. Δεν απαιτεί πολύ χρόνο και σίγουρα θα λάβει πολλά κομπλιμέντα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
- 300 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1½ κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 400 γρ. κονσέρβα κόκκινων φασολιών, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη ή ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 25 γρ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
- Χυμός λάιμ για να στύψετε
- 4 τορτίγιες 40 γρ. λευκής ή ολικής αλέσεως, ζεσταμένες για το σερβίρισμα
- 6 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι, για το σερβίρισμα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατίστε και πιπερώστε το μοσχάρι. Ζεστάνετε μισή κουταλιά της σούπας λάδι σε μεγάλο τηγάνι με αντικολλητική επιφάνεια και σοτάρετε το μοσχάρι για 1½ λεπτό, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, αλλά να μην είναι εντελώς ψημένο. Μεταφέρετε το σε πιάτο, αφήστε το στην άκρη και επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά.
Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, τις πιπεριές και τα κόκκινα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρετε για 5–6 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέστε το κύμινο, τον κόλιανδρο και την πάπρικα. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, προσθέστε τα φασόλια, τα ντοματίνια και το μαγειρεμένο μοσχάρι. Μαγειρέψτε για 2–3 λεπτά, ή μέχρι να ζεσταθούν τα φασόλια και το μοσχάρι.
Ανακατέψτε την καυτερή πιπεριά ή το μπούκοβο και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τον φρέσκο κόλιανδρο και στύψτε λίγο λάιμ από πάνω. Ανακατέψτε ελαφρώς.
Μοιράστε τις τορτίγιες σε τέσσερα ζεστά πιάτα. Βάλτε το μοσχάρι πάνω. Βάλτε μερικές κουταλιές γιαούρτι πάνω από κάθε τορτίγια και γαρνίρετε με κόλιανδρο. Σερβίρετε και στύψτε επιπλέον λάιμ αν σας αρέσει.
Καλή απόλαυση και καλή Τσικνοπέμπτη!