Η Τσικνοπέμπτη κατέφθασε και η κρεατοφαγία πρωταγωνιστεί. Πιάτα με ψητά κρέατα βρίσκονται σε αφθονία σε όλα τα ελληνικά τραπέζια. Ένα πέπλο «τσίκνας» πλημμυρίζει όλες τις γωνιές της χώρας, με το τσίκνισμα να αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές ελληνικές παραδόσεις πριν από τη Σαρακοστή.
Η αλήθεια όμως είναι ότι το κρέας και τα ψητά στα κάρβουνα όπως και στον φούρνο χρειάζονται μια εξαιρετικά νόστιμη μαρινάδα προκειμένου να απογειωθούν γευστικά.
Το ψήσιμο θα είναι αυτό που θα κλέψει την παράσταση, και αυτή η μαρινάδα με γιαούρτι θα κάνει τα ψητά σας, ειδικά τα χοιρινά κρέατα, να λιώσουν.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα
2 κλαράκια δενδρολίβανο ή θυμάρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε τα σκόρδα στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, την πάπρικα, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν το ψήσιμο. Πριν το βάλουμε στον φούρνο, προσθέτουμε το δενδρολίβανο ή το θυμάρι (αντί για αυτά, μπορείτε να βάλετε 1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη).
Δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή, θα ενθουσιαστείτε με τη γεύση που θα έχουν τα ψητά σας. Συνοδεύστε τα με τραγανές πατάτες φούρνου και απολαύστε την Τσικνοπέμπτη οικογενειακά ή με φίλους.