Για όσους είναι από τη βόρεια Ελλάδα, το μπουρέκι είναι κάτι που το ξέρουν. Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι κάτι σαν το… τυροπιτάκι της νότιας Ελλάδας. Η ομορφιά είναι ότι η γέμιση γινόταν με ότι υπήρχε στο ψυγείο – και αυτή τη συνταγή αποφάσισε να μας φτιάξει.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και ετοίμασε μια συνταγή που του θύμισε τα παιδικά του χρόνια: μπουρέκια με πιπεριές, φέτα και κασέρι. Ένα σνακ το οποίο είναι ότι πρέπει για μεσημέρι ή σε μαζώξεις με τους φίλους.
Τα υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 λευκά κρεμμύδια
- 1 πράσο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πράσινες πιπεριές
- 4 φρέσκα κρεμμύδια
- 10 φύλλα δυόσμου
- 250 γρ φέτα
- 200 γρ κασέρι
- 1 κγ μπούκοβο
- 2 κσ γιαούρτι
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Το μυστικό
Τη μεγάλη νοστιμάδα τη δίνει το αυγό, το οποίο περνάμε με ένα πινέλο πάνω από τα φύλλα που έχουμε για βάση.
Δείτε το βίντεο
Η εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε πρώτα τα λαχανικά: στη συγκεκριμένη συνταγή έχουμε βάλει κρεμμύδι, πράσο, κόκκινη πιπεριά, πράσινη πιπεριά και λίγη ρίγανη.
Προσθέτουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, για να πάνε τα υλικά παντού.
Βγάζουμε το φύλλο, βάζουμε δύο στη βάση και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με αυγό.
Προσθέτουμε τη γέμιση στη μέση και το κλείσουμε στα πλάγια και το τυλίγουμε.
Σε ένα πιάτο, έχουμε τριμμένη φρυγανιά με λίγο κεφαλοτύρι μέσα. Παίρνουμε το μπουρέκι, το πανάρουμε με λίγο αυγό και το περνάμε από τη φρυγανιά.
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το μπουρέκι και το τηγανίζουμε. Και αυτό είναι.