Οι περισσότεροι από εμάς όταν ακούμε για ινδική κουζίνα το μυαλό μας πάει στα καυτερά και στα δύσκολα. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να είναι έτσι τα πράγματα – τουλάχιστον ως προς τη δυσκολία. Κάτι που μας έδειξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τη συνταγή που ετοίμασε.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και ετοίμασε μια συνταγή, που με το πρώτο άκουσμα δεν πείθει, αλλά με την πρώτη μπουκιά μαγεύει: ρεβίθια κάρυ με σπανάκι και γλυκοπατάτα.
Τα υλικά
- 300 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 750 γρ. σπανάκι
- 2 γλυκοπατάτες
- 2 λευκά κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ντομάτα κον κασέ
- 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρος
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 2 κσ κάρυ
- 1 κγ κουρκουμά
- αλάτι
- πιπέρι
Το μυστικό
Οι Ινδοί χρησιμοποιούν στα φαγητά τους πολύ κρεμμύδι και σκόρδο και για να του δώσουν ένταση, το αφήνουν να καβουρδίσει στο τηγάνι.
Δείτε το βίντεο
Η εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία τα αφήνουμε να καούν λίγο για να πάρουν ένταση σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το κάρυ, τον κουρκουμά και το τσίλι, μετά προσθέτουμε το τζίντζερ, τη λευκή γλυκοπατάτα, φρέσκο κρεμμύδι και φρέσκο κόλιανδρο.
Αφού έχουν καβουρδιστεί, ρίχνουμε τα ρεβίθια (προβρασμένα στη συγκεκριμένη περίπτωση) και ανακατεύουμε λίγο.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Στο τέλος, ρίχνουμε λίγη ντομάτα, λίγο νερό και μόλις το «πιει», το πιάτο είναι έτοιμο.