Τι πιο γλυκό και συγχρόνως «καυτό» για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από μερικά λαχταριστά σοκολατάκια pepperoncino με μια απαλή essence πορτοκαλιού. Αν και εσείς θέλετε να ετοιμάσετε για το ταίρι σας μια μικρή απολαυστική έκπληξη για την ρομαντική αυτή ημέρα αλλά δεν θέλετε να περάσετε όλη την ημέρα στην κουζίνα, τότε αυτή η συνταγή είναι η ιδανική για σας.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά (επιπλέον 30 λεπτά χρόνος ψύξης)
Υλικά
Τα υλικά είναι μόλις τέσσερα και πολύ απλά. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστείς:
- 300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι (ανάλογα με το πόσο καυτερά θέλεις να είναι τα σοκολατάκια)
- 3 γραμμάρια βούτυρο κακάο (προαιρετικά)
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Προετοιμασία
- Κόψτε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια με το μαχαίρι.
- Τοποθέτηστε τη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ.
- Λιώστε τη σοκολάτα είτε στον φούρνο μικροκυμάτων, είτε σε μπεν-μαρί.
- Στη λιωμένη σοκολάτα προσθέστε την πιπεριά τσίλι, την οποία έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, και το βούτυρο κακάο (προαιρετικό).
- Τοποθετήστε το σοκολατένιο μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης. Αν θέλετε να απογειώσετε την παρουσίαση τους, επιλέξτε μια φόρμα σιλικόνης σε σχήμα καρδίας.
Αφήστε τα σοκολατάκια να κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τα αφαιρέσετε από τη φόρμα σιλικόνης.
Extra tips
- Για να μην δημιουργηθούν φουσκάλες στη σοκολάτα, σας συμβουλεύουμε να χτυπήσετε ελαφρά τη φόρμα, μέσα στην οποία έχετε τοποθετήσει το μείγμα στον πάγκο της κουζίνας
- Αφού περιχύσετε τη φόρμα με το σοκολατένιο μείγμα, πασπαλίστε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού το κάθε σοκολατάκι.