ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ
Η εύκολη, γρήγορη, χορταστική και ζουμερή σάλτσα για μακαρονάδα με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Ανοίγετε τα ντουλάπια σας και σε 15 λεπτά σερβίρετε.
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την ντομάτα –τριμμένη και ψιλοκομμένες–, ανακατεύουμε και βράζουμε για 8-10 λεπτά να μελώσει η σάλτσα.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό, τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη ζουμερή σάλτσα. Σβήνουμε την εστία και προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με λίγο αγουρέλαιο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.
Ο τόνος χρειάζεται ελάχιστο μαγείρεμα μέσα στη σάλτσα ώστε να κρατήσει την υφή του και να μη λιώσει.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ