ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Σαλάτα με ιπποφαές, μυρώνια και λωτό
Με έντονη γεύση, τα μυρώνια, θεωρούνται θεραπευτικά από τους αρχαίους χρόνους, καθώς τα χρησιμοποιούσαν τόσο για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων όσο και για τις στομαχικές διαταραχές. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, φλαβονοειδή και ανόργανα συστατικά.
![Σαλάτα με ιπποφαές, μυρώνια και λωτό](https://www.vita.gr/wp-content/uploads/2025/02/salata-1-1024x844.jpg)
ΜΕΡΙΔΕΣ5
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ15 λεπτά
Υλικά
- 200 γρ. ανάμεικτα σαλατικά (ρόκα,
σπανάκι, φύλλα μουστάρδας)
πλυμένα και καλά στεγνωμένα - 1 μηλολωτό καθαρισμένο
και κομμένο σε μικρά καρέ - ½ φλιτζ. φύλλα από μυρώνια
(καθαρισμένα από το κοτσάνι) - 2 κ.σ. αποξηραμένο ιπποφαές
- 2 κ.σ. ωμό κολοκυθόσπορο
- Ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
- Για το ντρέσινγκ
- 30 ml χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
- 3 κ.γ. μέλι
- 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανακατεύουμε σε μπολ το χυμό με τη μουστάρδα και το μέλι.
Βήμα 2ο
Ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο, χτυπώντας με σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση.
Βήμα 3ο
Αδειάζουμε τα σαλατικά σε μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά, το ξύσμα λεμονιού και τη μισή ποσότητα ντρέσινγκ.
Βήμα 4ο
Ανακατεύουμε απαλά και μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα. Περιχύνουμε με λίγο ντρέσινγκ ακόμα και σερβίρουμε.