ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΔΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 24 ώρες.
Αρχικά ξεπλένουμε πολύ καλά τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε μέτριες μερίδες. Πλένουμε ξανά τα κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ με αρκετό νερό. Τον αφήνουμε να ξαλμυρίσει καλά αλλάζοντας το νερό κάθε 3-4 ώρες, τουλάχιστον έξι φορές.
Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε. Τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μάραθο ή τον άνηθο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα χόρτα, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Απλώνουμε πάνω στα χόρτα τα κομμάτια του μπακαλιάρου, συμπληρώνουμε 1 κούπα νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το αλεύρι και ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλεύρι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΔΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ