ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μακαρόνια ρυζιού με σάλτσα πέστο αβοκάντο
Μία υγιεινή και θρεπτική εναλλακτική εκδοχή της κλασικής μακαρονάδας με πέστο βασιλικού.
Υλικά
- 300 γρ. σπαγγέτι ρυζιού
- Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Λίγες σταγόνες ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πέστο αβοκάντο
- Για το πέστο αβοκάντο
- 1 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. αμυγδαλόψιχα ή φιστίκι Αιγίνης ωμό
- 2 ώριμα μαλακά αβοκάντο
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αβοκάντο, το βασιλικό, το σκόρδο, τον ξηρό καρπό και το χυμό, να πολτοποιηθούν πλήρως.
Βήμα 2ο
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά και με ροή κλωστής, το ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα με κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3ο
Αν μας φανεί πολύ σφιχτή η σάλτσα, την αραιώνουμε με λίγες σταγόνες νερό, ενώ αν θέλουμε περισσότερη νοστιμιά, προσθέτουμε ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Χρησιμοποιούμε 2 κ.σ. στη μακαρονάδα και διατηρούμε το υπόλοιπο πέστο σε βάζο στο ψυγείο.
Βήμα 4ο
Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το πέστο αβοκάντο.
Βήμα 5ο
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, προσθέτοντας ελάχιστο από το νερό τους για να αραιώσει η σάλτσα. Μοιράζουμε σε πιάτα, τρίβουμε πιπέρι και σερβίρουμε.