Γεύσεις, μνήμες, παράδοση, μοναδικά προϊόντα και άνθρωποι που ξέρουν να δημιουργούν γευστικές αναμνήσεις.
Επισκεπτόμαστε τα βουνά της Κρήτης, από τις Αρχάνες έως τα Ανώγεια και τον Ψηλορείτη. Ένα ταξίδι που κάθε στάση του είναι μια μοναδική εμπειρία, μια νέα γεύση, ένα προϊόν που μας μαθαίνει την ιστορία και την κουλτούρα του τόπου.
Συνταγές ξεχωριστές, μαγειρέματα με αγνά υλικά και ιδέες για να δοκιμάσουμε να φέρουμε την κρητική κουζίνα στο τραπέζι μας.
Ακόμα επισκεπτόμαστε καφενεία με τοπικά γλυκά και ρακομεζέδες, παραστιές, αντικριστά αλλά και τυροκομεία και οινοποιεία.
Το λάδι, το μέλι, τα φρούτα και οι βολβοί, τα χόρτα, τα τυριά και τα ξυδάτα λουκάνικα, η στάκα και τα αβγά, τα όσπρια. Κάθε πιάτο και μια ξεχωριστή αφήγηση, κάθε άνθρωπος και μια μοναδική ιστορία. Χοχλιοί μέσα στο δεντρολίβανο και τρυφερές αγκινάρες, σιντριμάδες, πίτες με γιαχνερά χόρτα, φασουλόρυζο, καλικωτά, μαγγίρι και σκιουφιχτά, λυχναράκια, καλιτσούνια και πίτες σφακιανές.
Περισσότεροι από 70 Κρητικοί μας ξεναγούν στα μέρη τους και ανοίγουν την καρδιά τους, σε μια έκδοση αφιερωμένη στο γεγονός ότι η Κρήτη μας θα είναι Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026 και η κουζίνα της θα ταξιδέψει, για μια ακόμη φορά, στα πέρατα του κόσμου.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυκλοφορεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου με το ΒΗΜΑ