ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Tσάι με τζίντζερ και μέντα
Το τζίντζερ χρησιμοποιείται ως φυσικό αντιφλεγμονώδες για τη μείωση του πόνου.

Υλικά
- 1 λίτρο μεταλλικό νερό
- 1 κ.γ. (κοφτό) χαμομήλι
- 1 κ.γ. (κοφτό) μέντα
- 6 μικρές ροδέλες φρέσκο τζίντζερ
- 1 κ.γ. (κοφτό) παρθένιο
- 1 κ.γ. πράσινο τσάι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε το χαμομήλι, τη μέντα, το τζίντζερ και το παρθένιο.
Βήμα 2ο
Αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για 10 λεπτά και στη συνέχεια το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε στην τσαγιέρα.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε το πράσινο τσάι και περιμένουμε 5-10 λεπτά προτού καταναλώσουμε το ρόφημά μας.