ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Vegan σοκολατένια soft cookies με γλυκοπατάτα
Tα πιο μαλακά και αφράτα cookies για χορτοφάγους και μη.
ΜΕΡΙΔΕΣ24
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ1 ώρα και 40 λεπτά
Υλικά
- 400 γρ. πουρέ γλυκοπατάτας
- 160 γρ. βούτυρο ξηρών καρπών (π.χ., φιστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο ή ταχίνι)
- 80 γρ. άγλυκο κακάο
- 3 κ.σ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
- 60 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανακατεύουμε με κουτάλι σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα, μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 2ο
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δίσκο ψησίματος και ακουμπάμε κουταλιές ζύμης, αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν αρκετά στο φούρνο. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C, στον αέρα για 25 λεπτά.
Βήμα 3ο
Αμέσως μόλις τα ξεφουρνίσουμε, προσθέτουμε σε κάθε μπισκότο σταγόνες κουβερτούρας και τις βυθίζουμε απαλά στην επιφάνειά του με τη ράχη ενός κουταλιού. Τα αφήνουμε να κρυώσουν προτού σερβίρουμε.