ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μπισκότα με βρόμη, πορτοκάλι και σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη
Παραλείπουμε, αν θέλουμε, την κουβερτούρα από τη ζύμη. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τα μπισκότα με σταφίδες ή άλλα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα της αρεσκείας μας.
Υλικά
- 100 γρ. λεπτές νιφάδες βρόμης
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. ινδοκάρυδο
- 2 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
- 50 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- 100 γρ. μέλι
- 130 γρ. βούτυρο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας + λίγες επιπλέον για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι, το βούτυρο και το χυμό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι. Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δίσκο ψησίματος.
Βήμα 3ο
Πλάθουμε μπαλίτσες ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, τις αραδιάζουμε στο ταψί και τις πατάμε με την παλάμη μας να πλατύνουν και να απλωθούν. Ψήνουμε τα μπισκότα στους 175°C, στον αέρα, για 18 λεπτά περίπου.
Βήμα 4ο
Αμέσως μόλις τα ξεφουρνίσουμε, προσθέτουμε σε κάθε μπισκότο σταγόνες κουβερτούρας και τις βυθίζουμε απαλά με τη ράχη ενός κουταλιού. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.