ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Τραγανά μπισκότα με ταχίνι και σοκολάτα, χωρίς γλουτένη
Υγιεινά μπισκότα χωρίς γλουτένη, με εξίσου υπέροχη γεύση.
Υλικά
- 300 γρ. ταχίνι
- 120 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- 80 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Αφαιρούμε από το ταχίνι το συσσωρευμένο στην επιφάνεια λάδι και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2ο
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα το ταχίνι, το σιρόπι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια (προαιρετικά) και τη σόδα, για 5 λεπτά ή μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με κουτάλι να μοιραστεί ομοιόμορφα.
Βήμα 3ο
Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας με το λάδι ταχινιού και πλάθουμε μπαλίτσες ζύμης 25-28 γρ. Τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν, και τις πιέζουμε με την παλάμη μας να πλατύνουν.
Βήμα 4ο
Ψήνουμε τα μπισκότα στους 175°C, στον αέρα, για 13-15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως στο ταψί τους και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.