ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Τυροπιτάκια γεμιστά με τυρί κρέμα και πράσινες ελιές
Ένα ιδιαίτερο σνακ που μπορείς να πάρεις μαζί σου στη δουλειά.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ55 λεπτά
Υλικά
- 1 δόση ζύμης μπριζέ
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. φιλέτα πράσινης ελιάς ψιλοκομμένα
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κρόκο αβγού
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και με ένα στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε δίσκους διαμέτρου 8-10 εκ.
Βήμα 2ο
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τις ελιές και το πιπέρι. Βάζουμε στο μισό δίσκο ζύμης λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι να κολλήσουν.
Βήμα 3ο
Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο αβγού και τα ψήνουμε στους 175°C για 25 λεπτά.