ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μαύρο τσάι με κανέλα
Οι τανίνες στο μαύρο τσάι ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και η κανέλα είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν το σώμα από παθογόνους παράγοντες, όπως ιούς.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ25 λεπτά
Υλικά
- 1 λίτρο μεταλλικό νερό
- 6 γαρίφαλα
(μοσχοκάρφια) - 8 σπόρους κάρδαμο
(ολόκληρους) - 8 κόκκους πιπέρι
- 1 ξύλο κανέλας
- 5 ροδέλες φρέσκο
τζίντζερ - 1 κ.γ. μαύρο τσάι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό. Μόλις κοχλάσει, προσθέτουμε το γαρίφαλο, το κάρδαμο, το πιπέρι, την κανέλα και το τζίντζερ και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βήμα 2ο
Σκεπάζουμε το σκεύος και βράζουμε το μείγμα για 20 λεπτά. Το αποσύρουμε από την εστία, ρίχνουμε το μαύρο τσάι και αφήνουμε το ρόφημα σκεπασμένο για 2 λεπτά.
Βήμα 3ο
Σερβίρουμε προσθέτοντας στα φλιτζάνια γάλα και από ένα κ.γ. μέλι.