ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αβοκάντο toast με αβγό και τραγανή φέτα
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σχοινόπρασο.
ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ25
Υλικά
- 300 γρ. σκληρή φέτα θρυμματισμένη
- 6 αβγά
- 6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Για το σερβίρισμα
- 6 φέτες ψωμί
- 3 αβοκάντο
- 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Χυμό από μοσχολέμονο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε 50 γρ. φέτα αφήνοντας κενό στο κέντρο. Μόλις αρχίσει να λιώνει το τυρί, ρίχνουμε στο κενό 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ένα αβγό.
Βήμα 2ο
Πασπαλίζουμε με πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ψηθεί το αβγό. Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα αβγά.
Βήμα 3ο
Κόβουμε σε ένα μπολ τα αβοκάντο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, πιπέρι και χυμό μοσχολέμονου και ανακατεύουμε.
Βήμα 4ο
Απλώνουμε σε κάθε φέτα ψωμιού μια στρώση αβοκάντο και ακουμπάμε το αβγό με την τραγανή φέτα.