ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Κεφτεδάκια από κουνουπίδι στο φούρνο
Οι αγαπημένοι μας κεφτέδες στην πιο υγιεινή εκδοχή τους, με χαμηλά λιπαρά, χωρίς να χάνουν σε γεύση.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ1 ώρα και 30 λεπτά
Υλικά
- 1 κουνουπίδι (500-700 γρ.) σε μπουκετάκια
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 πατάτες μέτριες σε κομμάτια
- 2 αβγά
- 80-100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- 20 γρ. βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Απλώνουμε στον πάγκο δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε στο ένα το κουνουπίδι και στο άλλο τις πατάτες και μοιράζουμε το βούτυρο και το θυμάρι. Τα αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε σε πακέτα. Τυλίγουμε το κάθε πακέτο σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180°C για 30-40 λεπτά.
Βήμα 2ο
Βγάζουμε τα πακέτα από το φούρνο και πολτοποιούμε τα υλικά στον πολυκόφτη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα αβγά και το αλεύρι και ζυμώνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 4ο
Πλάθουμε κεφτεδάκια από το μείγμα και τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180°C, στις αντιστάσεις για 20-30 λεπτά.