ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Χαλβάς με μανταρίνι, γιαούρτι και μέλι
Εμπλουτίσουμε το χαλβά με κουκουνάρι ή όποιον άλλο σπόρο ή ξηρό καρπό προτιμάμε.
ΜΕΡΙΔΕΣ7
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ1 ώρα και 10 λεπτά
Υλικά
- 300 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
- 80 γρ. ελαφρύ ε.π. ελαιόλαδο
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 50 γρ. σταφίδα
- 1 κ.σ. ξύσμα μανταρίνι
- Για το σιρόπι
- 350 γρ. μέλι
- 400 γρ. νερό
- 200 γρ. χυμό μανταρινιού
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1-2 φλούδες μανταρινιού
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 2ο
Παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό για το σιρόπι. Προσθέτουμε το χυμό, το μέλι, την κανέλα και τις φλούδες από το μανταρίνι και σιγοβράζουμε 5 λεπτά.
Βήμα 3ο
Όταν το σιμιγδάλι πάρει χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη σταφίδα, το γιαούρτι, το ξύσμα και το σιρόπι, με προσοχή όμως γιατί θα κοχλάσει το μείγμα.
Βήμα 4ο
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ο χαλβάς. Στη συνέχεια τον αδειάζουμε σε φόρμα ή τον μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια. Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει καλά πριν τον ξεφορμάρουμε και τον σερβίρουμε.