ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Σαλάτα με κοτσάνι μπρόκολου, καστανό ρύζι και ξηρούς καρπούς
Μην το πετάτε - το κοτσάνι του μπρόκολου είναι γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα.
ΜΕΡΙΔΕΣ5
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ15
Υλικά
- 150 γρ. καστανό ρύζι
- 1 κοτσάνι από ένα μέτριο προς μεγάλο μπρόκολο τριμμένο
- 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 250 γρ. σελινόριζα τριμμένη
- 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ρόδι καθαρισμένο
- 4-5 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
- 80 γρ. αμύγδαλα άσπρα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Για το ντρέσινγκ
- 50 ml μηλόξιδο
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βήμα 2ο
Ανακατεύομε σε ένα μπολ την τριμμένη σελινόριζα, το καρότο, το μπρόκολο, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να έρθει το ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε στα τριμμένα λαχανικά το ρόδι, τα σύκα, τα αμύγδαλα, το κρεμμυδάκι, το λιναρόσπορο, τον άνηθο και το ρύζι.
Βήμα 4ο
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού και σερβίρουμε.