ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Κρέμα σοκολάτα – μπανάνα στο ποτήρι
Σερβίρουμε την κρέμα με τσιπς μπανάνας και ξύσμα σοκολάτας ή φρούτα.
ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ15 λεπτά
Υλικά
- 750 γρ. γάλα κατσικίσιο ή αγελαδινό
- 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 1 μπανάνα ώριμη
- 50 γρ. θυμαρίσιο μέλι
- Τσιπς μπανάνας, ξύσμα σοκολάτας, φρούτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 600 γρ. γάλα. Καθαρίζουμε την μπανάνα και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουρ.
Βήμα 2ο
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα, μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει ελαφρά.
Βήμα 3ο
Εκτός φωτιάς, ενσωματώνουμε στην κρέμα πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια το μέλι.
Βήμα 4ο
Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.