ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Χοιρινό φιλέτο με σύκα και πορτοκάλι
Αν βρούμε φρέσκια ρίγανη, απλώνουμε τα κλωναράκια της στον πάτο του ταψιού και ακουμπάμε από πάνω τα φιλέτα.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ40 λεπτά
Υλικά
- 2 φιλέτα από χοιρινό ψαρονέφρι ολόκληρα
- 2 μεγάλα πορτοκάλια, χυμό και ξύσμα
- ξύλο κανέλας
- ποτηράκι γλυκό κρασί (τύπου σαμιώτικο)
- κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- κ.γ. ρίγανη
- κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
- Αλάτι, πιπέρι
- 6 αποξηραμένα σύκα κομμένα στα τέσσερα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Αλατίζουμε το ψαρονέφρι και το βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος. Το σκεπάζουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε για όλο το βράδυ στο ψυγείο να μαριναριστεί.
Βήμα 2ο
Την επομένη, μεταφέρουμε τα υλικά στη γάστρα, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, για 30 λεπτά περίπου, περιχύνοντας ανά διαστήματα το κρέας με τη σάλτσα του ταψιού.
Βήμα 3ο
Προσέχουμε πολύ στο ψήσιμο να μην ξεραθεί το ψαρονέφρι. Στο κέντρο του πρέπει να παραμείνει ροζ. Σερβίρουμε το κρέας με τα σύκα και τη σάλτσα του και συνοδεύουμε με πουρέ.